FORENINGSPORTAL I Oslo Vest

Bydelsmødre i Vestre Aker

Interesseorganisasjon 

Foreningen Bydelsmødre Vestre visjon er at alle kvinner med etnisk minoritetsbakgrunn eller kvinner som er sosialt isolerte skal ha samme muligheter som den øvrige befolkningen. Vi ønsker å gi kvinner kunnskap om og erfaring med norske fritids- og sosiale aktiviteter som temakvelder, hytteturer, og fysisk aktiviteter. Vi ønsker å bidra til at kvinner får delta på like vilkår i meningsfylte fritidsaktiviteter, og i kulturelle opplevelser som fremmer integrering i det norske samfunnet.

Grindbakken Skoles Musikkorps

Musikk/sang/dans/teater 

For omtrent 30 år siden hadde Oslo by samme diskusjon som i dag. Byen vokser, hva gjør vi? Randsonen er et naturlig utgangspunkt og har dessuten betydelig mer areal å by på enn fortetting i alle byens vakre eplehager. Borettslagene skjøt derfor fart oppover lia fra Bogstad og opp til Skogen. Utbygningen ble Oslo vests minisvar på Lambertseter – et nytt lite forstadssamfunn vokste frem.Behovet for en ny skole var klart, og i 1982 var Grindbakken skole et faktum. Skolen i skogkanten ble raskt en av byens større skoler med over 600 elever.

Huseby Skolekor

Musikk/sang/dans/teater 

Huseby skole fikk sitt første kor allerede i 1948, da Huseby skoles pikekor ble stiftet. Koret sang blant annet for selveste kong Haakon VII. I 1982 ble Huseby skolekor stiftet som et valgfagstilbud for 6. klasse. I dag er dette koret et fritidstilbud for 1. til 7. klasse.

KRIK Røa

Idrett 

KRIK (Kristen Idrettskontakt) har som visjon å skape idrettsglede, trosglede og livsglede. KRIK Røa har tre treningsgrupper: 3.-4. klasse, 5.-7. klasse, 8.-10. klasse som samles på Voksen skole annenhver fredag med diverse aktiviteter og andakt.

Langlielva Rideklubb

Idrett 

Langlielva Rideklubb (tidligere kalt Elveli Kjøre- og Rideklubb) er en rideklubb som fokuserer på samhold og lek med hest. Vi driver med mange ulike grener og aktiviteter hvor hesten er en av våre lagspillere. LEK ble opprettet for å gi de uten egen hest muligheten til å delta på stevner, treninger, aktiviteter og samlinger på lik linje med de som har egen hest.

Lions Club Slemdal

Humaniitært arbeid 

Den begynte på Gressbanen i februar 1962 og er fortsatt i fullt driv fremover, med stort engasjement og entusiasme. Her kan du lese mer om Lions felles prinsipper, om hva Slemdal Lions gjør lokalt – og hvordan og hvorfor vi gjør det. Kort fortalt er Lions en internasjonal humanitær organisasjon satt sammen av mange ulike samfunnsformer og kulturer

Monolitten Idrettslag

Idrett 

Monolitten Idsrettslag er en bredeklubb som ønsker å aktivisere ALLE i vårt nærområde. Hos oss skal du finne et trygt miljø hvor idrettsglede står sentralt. ALLE skal med uansett økonomiske eller andre forhold. Vi har status som Nabolagsklubb og er klubben for deg og ditt nabolag.

Montebøllo

Kunst og kultur 

Montebøllo er et scenekunstkollektiv stifta i 2019. Montebøllo ble initiert fra felles desire om en egen plass hvor vi kan arbeide og eksperimentere i nærheten av andre kunstnere, samt dele praksiser og ideer. Vi er lokalisert i gamle Smestad Transformatorstasjon i Oslo, hvor vi sambruker 280 kvm som blant annet arbeidsplass, atelier, dansestudio og produksjonslokale. Montebøllo er åpen for ulike samarbeider med eksterne kunstnere. I dag består kollektivet av unge kunstnere som alle virker i det frie kunstfeltet, hovedsakelig innen scenekunst.

MUD Session

Musikk/sang/dans/teater 

MUD Session Oslo er et dansejam-konsept som skal arrangere jams, klubbkvelder, fritreninger, workshops, kreative møteplasser og samtaler, live og digitalt.

Måltrostene- Grindbakken skolekor

Musikk/sang/dans/teater 

Grindbakken skole er så heldig å ha sitt eget kor hvor alle elever på alle trinn er hjertelig velkommen til å bli med! Vi har et allsidig repertoar som passer alle glade sangfugler - sang er jo så godt for kropp og sjel. I år har koret feiret 25 år!

NHF Vestre Aker

Interesseorganisasjon 

NHF Oslo har lokallag i hele byen. Vi har 16 lag hvorav noen er bydelslag og andre er landsforeningslag. I tillegg til dette har NHF Oslo eget lokallag av Norges Handikapforbund Ungdom samt regionens eldste lag som dekker hele Oslo, Handikaplaget Aktiv.

Oslo & Omegn Modellflyklubb / Flystua

Fritid 

Klubben ble stiftet med 16 medlemmer 29. Nov. 2012 og er et idrettslag tilsluttet Norges Idrettsforbund, Oslo Idrettskrets og særforbundet Norges Luftsportforbund, NLF. Idag har vi over 50 hyggelige medlemmer og det er stadig nye som kommer til og er velkomne. Vi har medlemmer i alle aldre, fra ni år til over nitti! Vårt mest brukte flysted er friområdet ca 300 meter nord for Bogstad hovedgård, samt på isen vinterstid.

Parkens Perler

Musikk/sang/dans/teater 

Er du glad i å synge? Vi i koret Parkens perler ønsker velkommen til nye medlemmer! Vi er et damekor med ca 25 medlemmer, og vi øver på mandager mellom 19.00 og 20.30 på Skøyen skole.

Perle Noire

Humaniitært arbeid 

Perle Noire er en norsk stiftelse som ble stiftet 1. august 2009. Stifteren, artisten Jessica Kiil, kommer fra byen Bukavu i Kongo. Humanitært arbeid har alltid vært en av hennes pasjoner.

Ris KFUK - KFUM speidere

Barn og ungdom 

Ris KFUK-KFUM-speidere Vi er en speidergruppe som holder til på Ris i Oslo. Vi liker oss best ute og møtes gjerne i skogen. Som speider hos oss får du mange nye venner som du treffer på møter annen hver uke for de yngste, og hver uke for de eldste. Du vil få prøve nye ting, utfordres til å ta ansvar, lærer å samarbeide og får opplevelser for livet! Speiderårets høydepunkter er hytteturer, teltturer og selvfølgelig: speiderleir om sommeren. Følg gjerne Ris KFUK-KFUM-speidere på facebook!

Ris menighet

Livssyn 

Ris menighet består av både Ris kirke og Holmenkollen kapell. Ris menighetshus ligger rett ved siden av Ris kirke. I Ris menighetshus (også kalt Ris storstue) holder Ris menighetskontor og Rishaven barnehage til. Ta gjerne kontakt med oss dersom du lurer på noe!

Ris Skole FAU

FAU 

Ris skole ligger i Vestre-Aker bydel og er en ungdomsskole. Skolen ble etablert i 1915, og har passert en alder på 100 år som skole. Til skolestart 2016 sto skolen frem som totalrenovert og utbygget. Det er kapasitet til syv parallelle klasser på hvert trinn - 8., 9. og 10., og totalt er det plass til 630 elever. Det er ca 70 ansatte ved skolen.

Ris vel

Velforening 

Ris Vel er en forening blant beboerne i vårt område med lange tradisjoner. Ris Vel ble stiftet for over 100 år siden med basis i det boligmiljøet som vokste opp rundt den da planlagte og etter hvert nybygde Holmenkollbanen.

Royal sport

Idrett 

Royal Sport har som mål å være Norges ledende klubb innen triathlon, duathlon og vintertriathlon. Vi ønsker spesielt å rekruttere utøvere til verdens beste landslag i vintertriathlon. I 2024 vant våre utøvere fire gull og en rekke andre medaljer i VM vintertriathlon

Røa Bibliotek Deichman

Kunst og kultur 

Velkommen til det lokale navet for sosiale møter og kulturelle opplevelser! Vi tilbyr et stort utvalg av bøker, filmer og andre medier, samt jevnlige arrangementer for både unge og eldre.​ Hit kan du komme på våre faste filmvisninger i Kinoteket. ​Biblioteket holder til i Samfunnshus Vest på Røa torg.

Røa Fotball Elite (Røa Dynamite Girls)

Idrett 

Røa Fotball Elite er toppfotballsatsingen i Røa allianseidrettslag (Røa IL). Røa Dynamite Girls har vært blandt Norges beste fotballag i over 20 år, og spiller i den øverste divisjonen for kvinner - Toppserien. I tillegg til A-laget, består Røa Fotball Elite av et rekruttlag, som utvikler talenter med tanke på en fremtidig plass som A-lagsspiller.

Røa IL

Idrett 

Røa Allianseidrettslag (Røa IL) ble stiftet 11.11.1900 som Røed Sportsforening og fra at skyting og skisport de første årene var hovedaktivitetene, er idrettslaget nå inndelt i gruppene: -Allidrett -Bandy -Fotball -Friidrett -Langrenn -Sykkel -Triathlon -Trim. I tillegg har Røa IL startet med friidrett i samarbeid med Ready.

Røa Quiltelag

Fritid 

Møtene avholdes på Voksen skole, Arnebråtveien 120, 0771 Oslo. For å finne oss går du til A inngangen, og opp i andre etasje. Tirsdag er møtedagen vår, og vi prøver å holde oss til tredje tirsdag  i måneden så langt det er mulig. Møtetid er fra 18.30-21.00.

Røa speidergruppe (Oslospeiderne)

Barn og ungdom 

1. Røa speidergruppe ble opprettet i 1936. Vi er en liten, men aktiv gruppe som har møter hver uke og tur stort sett hver måned. I tillegg er vi alltid en uke på sommerleir. Vi har møtene våre på “England” en husmannsplass som ligger ved Huseby og har vår egen hytte på Brunkollen i Bærum. Vi har fokus på selvstendighet, samarbeid og trivsel – og selvfølgelig friluftsliv Vi lar speiderne delta i både planlegging og gjennomføring av møter og turer, og sørger for en god blanding av tradisjonelle speiderferdigheter og mer moderne hjelpemidler og interesser.

Sangverket

Musikk/sang/dans/teater 

Sangverket er et blandet kor bestående av damer og menn som liker å synge og utvikle sin egen stemme sammen med andre. Vi har stor takhøyde tross vårt ønske å være et kor med ambisjoner. 

Sørkedalen Barnekor

Musikk/sang/dans/teater 

Sørkedalen barnekor eies og drives av Sørkedalen menighet. Korets leder er Alice Lewin. Barnekoret øver en gang i uka, under våren 2020 er dette på tirsdager, i Sørkedalen skoles lokaler i AKS-tiden. Alle som går på Sørkedalen skole har mulighet til å være med i koret – jenter som gutter, og uansett alder. Har du lyst til å bli med så kan du ta kontakt med Alice Lewin på Alice.lewin@gmail.com eller på tlf.nr. 40513197.

Sørkedalen Brass

Musikk/sang/dans/teater 

Vi er et aktivt band med medlemmer fra 20-75 år. Vi satser på det morsomme og sosiale ved å spille i korps, men også musikalsk utvikling. Vi startet opp 1991.

Titan Fekteklubb

Idrett 

Bli med og prøv fekting! Titan Fekteklubb med lokaler i Hovseterhallen har aktiviteter for folk i alle aldre. Fekting er en idrett egnet for alle som utvikler egenskaper som smidighet, hurtighet, selvkontroll, utholdenhet, balanse, koordinasjon og mye mer.

Ullr Skiklubb

Idrett 

Det handler om å ha det gøy på ski, sammen! I Ullr skal man lære å stå, lære å sette pris på og lære å ta vare på seg selv og andre - på ski

Vestre Aker Badminton

Idrett 

Bli med i en av Oslo’s største badmintonklubber Badminton tilbyr spillere god helse og en mulighet til å kombinere teknikk, hurtighet, utholdenhet, styrke og konkurranse til en virkelig spennende opplevelse! Vestre Aker Badminton er en del av Vestre Akers Skiklub, som holder til i Voksenhallen på Hovseter i Oslo. Badmintongruppen startet i 2011, mens hovedklubben har over 100 år med tradisjoner.

Vestre Aker FrP

Politikk 

Vestre Aker FrP er et av Fremskrittspartiets største lokallag i Oslo. Vi jobber for en tryggere og enklere hverdag for folk flest, med færre forbud, lavere skatter og avgifter og en ansvarlig forvaltning av skattebetalernes penger. Vi er stolte av å bo i Vestre Aker, etter vår mening det fineste stedet i byen vår.

Vestre Aker Strykeorkester

Musikk/sang/dans/teater 

Vestre Aker Strykeorkester er et av Norges største strykeorkester for barn og ungdom. Elever fra fire til nitten år utvikler musikalitet og musikkglede gjennom samspill, seminarer og konserter. Gode lærere er en forutsetning for god læring og et godt orkestermiljø. Alle våre lærere har lang erfaring og utdanning innen musikk og musikkpedagogikk. De fleste er også knyttet til Oslo Musikk- og Kulturskole som gir et større faglig fellesskap.

Vestre Holmens Vel

Velforening 

Vestre Holmens Vel ble stiftet i 1912. Vellets formål er å ivareta medlemmenes felles interesser, fortrinnsvis når det gjelder miljø, sikkerhet og trafikale forhold. Vellet skal virke som et lokalkjent ledd mellom beboerne og kommunen.

Vinderen Skole Musikkorps

Musikk/sang/dans/teater 

HVA og NÅR? - Samspill hver uke på torsdags kveld - Individuell instruksjon en halvtime hver uke (dag og tidspunkt forhandles med instruktøren) - Seminarer flere ganger i året med forskjellig musikalsk innhold HVORFOR? - VSMK er et trygt, alternativt lærings- og mestringsarena hvor barn samles på tvers av kjønn og alder - Vi har ingen reservebenk! - Det forbedrer samholdet i nærmiljøet! - 17. mai er ikke det samme uten!

Nyttige lenker

Kontakt

Sosiale media

2024 © Foreningsportal